Nieuws

Getuigenis loopbaanbegeleiding

Heb jij, net zoals Natacha, het gevoel dat je vastzit in je job? Wil je verandering, maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen? Dan kan loopbaanbegeleiding je helpen. Natacha vertelt in het filmpje over haar ervaring bij Avanti.

Lees meer
Geschreven op 06/01/2017
Delen: 

Haal de knoop uit uw loopbaan

Artikel verschenen op 10/10/2015 in DE TIJD.

Door Erika Racquet

'Er wringt iets in mijn job, maar ik kan er moeilijk de vinger op leggen.' Of: 'Ik moet nog twintig jaar werken, zou ik niet eens van werk veranderen?' Ruim 22.000 mensen klopten de voorbije twee jaar met hun loopbaanvragen aan bij professionele begeleiders. Dat kan voor een prikje met loopbaancheques. Iets voor u?

Een hoge werkdruk, het gevoel dat een burn-out dreigt, heimwee naar de tijd dat je vrolijk en gepassioneerd naar je werk trok, een ontslag, weerkerende conflicten met teamgenoten, of gewoon zin in iets nieuws halfweg je carrière... De redenen waarom loopbaanbegeleiding een goed idee kan zijn, zijn legio en voor velen herkenbaar. 'Ik schat dat zowat vier op de vijf mensen bij ons aankloppen omdat ze vastzitten in een problematische situatie. Een op de vijf wil pro-actief zijn loopbaan in handen nemen. Ze willen hun sterke en minder sterke punten op een rijtje zetten en nadenken over hoe hun loopbaan kan evolueren', vertelt Sarie Paepe, verantwoordelijke voor de loopbaanbegeleidingen bij SBS Skill BuilderS, een van de grotere spelers in loopbaanbegeleiding.

Twee jaar geleden werd de ondersteuning en de organisatie van de loopbaanbegeleiding grondig hervormd, om het ruimer toegankelijk te maken. Een belangrijk aspect daarbij was dat ook de financiële drempel werd weggenomen. Wie vroeger niet om de een of andere reden door zijn (ex-)werkgever werd 'gesponsord', moest de volle pot betalen. Nu krijgt u de begeleiding zo goed als cadeau van de Vlaamse overheid. U betaalt nog slechts 40 euro voor vier uur begeleiding, via een loopbaancheque, en per zes jaar kunt u twee keer zo'n cheque kopen.

Het helpt veel mensen over de streep. Vorige week maakte Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) de evaluatie na twee jaar in het nieuwe systeem: tegenover het gemiddelde van de vier jaar voor de hervorming, is het aantal gebruikers met 87 procent gestegen en is de tevredenheid hoger.

Klik


Sinds de hervorming, die inging op 1 juli 2013, kunt u met die cheques ook bij een veel ruimer gamma begeleiders terecht. Er zijn ruim 150 instellingen gemandateerd - zowel privébedrijven als non-profitorganisaties, met samen meer dan 1.000 vestigingen. Op die manier zijn er altijd wel een paar aanbieders in uw buurt.

'We starten met een kennismakingsgesprek, dat nog niet meetelt voor je begeleidingsuren', vertelt Paepe. 'Daarin gaan we na wat precies de vraag en de verwachtingen zijn. De ene wil een beter zicht op zijn capaciteiten, de ander gaat minder graag werken sinds hij promotie maakte, nog iemand blijkt bij sollicitaties telkens na enkele gesprekken af te vallen,... Je moet de juiste vraag naar boven krijgen.

De coach legt ook uit welke methode of aanpak wordt gevolgd en wat zijn of haar persoonlijke stijl is. De ene communiceert nogal direct en confronterend, de andere net zachtjes sturend, niet elke stijl slaat aan bij elke klant.' Het moet klikken, je moet de persoon genoeg vertrouwen om bij de begeleiding zeer persoonlijke zaken te vertellen. Ga desnoods langs bij verschillende aanbieders tot u iemand vindt bij wie u zich goed voelt.

Let wel: er werden tot nu toe erg weinig klachten over loopbaanbegeleiding geregistreerd, maar heel af en toe laten mensen weten dat hun begeleidingsuren al waren ingegaan terwijl ze dat niet beseften. Vraag zo nodig duidelijkheid: tot waar reikt de gratis kennismaking, en gaat die niet naadloos over in een eerste begeleidingsgesprek?

Huiswerk


Nu kan de eigenlijke begeleiding beginnen. Mogelijk krijgt u voor de eerste sessie al huiswerk mee. 'Vaak werken we met vragenlijsten of andere oefeningen, waardoor je zelf al eens goed nadenkt, en dienen die als basis voor het gesprek', zegt Paepe. 'Het kan gaan om een persoonlijkheidsvragenlijst, een competentiematrix, enzovoort. Je moet niet zelf aankruisen of je pakweg leidinggevende capaciteiten hebt, maar je krijgt een reeks stellingen waarvan je moet aangeven of die bij jou passen. 'Ik hou ervan een huishoudtoestel te herstellen', bijvoorbeeld.'

Het is de bedoeling dat u na enkele gesprekken tot een zogeheten POP komt, een persoonlijk ontwikkelingsplan. Dat omvat een actieplan: wat gaat u doen om uw werksituatie of uw loopbaan op het juiste spoor te krijgen? U zet een belofte aan uzelf op papier: een opleiding volgen, beginnen solliciteren, uw netwerk aanspreken, of uw leidinggevende aanspreken om uw takenpakket aan te passen of voortaan op een andere manier samen te werken. In principe heeft iedereen ook recht op nazorg, al weten veel gebruikers dat niet en gebeurt dat niet altijd, onder meer omdat meer duidelijkheid welkom is over wat dat inhoudt.

Uit de evaluatie blijkt dat veel aanbieders oordelen dat vier uur voor een echte heroriëntering wat weinig is. Veel gebruikers aarzelen om meteen de tweede cheque in te zetten, en sparen het recht op. Stilaan is er wel een lichte toename naar een op de drie gebruikers die een tweede cheque benutten.

'Na afloop van de loopbaanbegeleiding vragen we de mensen wat ze zich voornemen', vertelt Paepe. 'Vorig jaar zei 38 procent van plan te zijn binnen zes maanden een andere baan te zoeken. 16 procent zei er het beste van te willen maken in de huidige job, en 15 procent wou zijn leven anders organiseren, bijvoorbeeld door deeltijds te gaan werken. 23 procent zei een opleiding te willen starten, en 4 procent had het voornemen als zelfstandige te beginnen (nog eens 4% koos voor 'andere' plannen).' Hoewel deze cijfers slechts slaan op de klanten van SBS Skill BuilderS (ruim 1.500 vorig jaar), geven ze wel een duidelijk beeld dat lang niet iedereen na afloop besluit afscheid te (moeten) nemen van de huidige werkgever.

Wat is loopbaanbegeleiding?


Iedereen die minstens één jaar werkt in Vlaanderen of Brussel heeft recht op loopbaanbegeleiding, ook als je als zelfstandige of in een interimjob werkt. Ook andere groepen kunnen er gebruik van maken, zoals grensarbeiders of mensen die in hun opzegperiode zitten.

Je hebt recht op twee keer vier uur begeleiding in zes jaar. De gebruiker vraagt een eerste loopbaancheque aan en beslist na de eerste vier uur begeleiding of hij onmiddellijk de tweede cheque inzet of daar voorlopig mee wacht.

Een cheque voor vier uur begeleiding kost 40 euro, de Vlaamse regering past 510 euro bij. Je kan de cheque online of telefonisch aanvragen voor of na een kennismakingsgesprek met een loopbaanbegeleider. De cheque blijft drie maanden geldig: binnen die tijd moet de begeleiding starten.

 

Lees meer
Geschreven op 03/11/2015
Delen: 

Kalender jobbeurzen

Geschreven op 03/11/2015
Delen: