Getuigenissen

Van marketeer naar veganistische patissier

Valerie volgde loopbaanbegeleiding bij SBS Skill BuilderS en vond haar passie! Ze volgde een opleiding in Californië en startte haar eigen zaak VALI sweet but different, een online RAW & Vegan patisserie. www.valisweetbutdifferent.com. Wil jij ook je passie (terug)vinden? Dan is loopbaanbegeleiding iets voor jou!

Bekijk hier het filmpje met haar verhaal.

Loopbaanbegeleiding is er voor iedereen. Ook voor wie een beperking heeft!

Bron: VDAB;  https://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding/loopbaangetuigenis.shtml

Lees de getuigenis van Anja: "Dankzij loopbaanbegeleiding vond ik de job van mijn leven."

Lees de getuigenis van Inge: "Loopbaanbegeleiding gaf mij meer zelfvertrouwen in mijn werk."

Lees de getuigenis van Lieve: "Dankzij loopbaanbegeleiding vond ik een aangepaste job."

 

Onze klanten getuigen...

Duo getuigenis Coach - Coachee

Coachee Lutgarde 

Coach Avanti Loopbaanbegeleiding 

Ik wil even een positieve boodschap brengen. Ik ben ervan overtuigd dat jullie uitgerust zijn met een gespecialiseerd team, waarvoor mijn dank. Maar mijn dankbaarheid gaat vooral uit naar mijn coach. Ik ga haar missen. Zij heeft me weer naar mijn pad geleid. Ik ben de eerste keer in Neerpelt binnengestapt met veel pijn en hoge verwachtingen. De laatste keer, na 8u begeleiding, ben ik buiten gestapt, ook met veel pijn, pijn van geluk. Waarom geluk zo pijnlijk is, omdat ik moet leren, om het toe te laten in mijn leven. Het was een hele verrijking om ook op psychologisch vlak begrepen te worden.

Lutgarde is de eerste keer bij ons binnengekomen, met erg veel frustraties, veel kwaadheid, een vrouw die zoals ze zelf omschreef pijn had. Luisteren naar de dingen die ze zei, maar vooral ook aandacht besteden aan de dingen die ze niet zei, hebben ons tot boeiende, maar intensieve gesprekken gebracht. Terug komen tot de essentie van haar als persoon is doorheen deze begeleiding het belangrijkste resultaat geweest. Dit door haar op haar gemakt te stellen, een veilige omgeving te scheppen, veel vragen te stellen, maar vooral door in gesprek te gaan. Mensen terug de energie en de kracht geven om verder te kunnen leek me in dit verhaal zoveel belangrijker dan een concreet resultaat. De dankbaarheid die ik van haar gekregen heb, betekent veel voor me. Dat we mensen kunnen verder helpen, in welke zin dan ook, maakt mijn job meer dan ooit waardevol!


Ben jij ook benieuwd wat loopbaanbegeleiding inhoudt?

Jonathen Thelen vertelt in deze video alvast over zijn persoonlijke ervaring!

Afgelopen winter nam ik de beslissing om een aanvraag tot Loopbaanbegeleiding te doen. Het was één van de enkele stappen die ik nam om een burn-out te boven te komen, en de begeleiding heeft al mijn verwachtingen ingevuld/overtroffen.

Waar het aanvankelijk misschien wat moed kan vereisen om jezelf onder de loep te (laten) nemen, blijkt algauw dat die moed ook beloond wordt. Het is een héél persoonlijke begeleiding, die gericht is op JOUW wensen, mogelijkheden en mogelijke valkuilen (handig om die laatste te kennen, hoor!).

Toveren doen ze bij SBS niet, maar als je voor hun expertise en individuele benadering kan openstaan gebeuren er wel kleine mirakeltjes. Ik weet voor mezelf nu dat ik graag een zelfstandige zaak zou starten, en dat ik dat eigenlijk altijd gewild heb. Of ik ZELF mijn omstandigheden en capaciteiten zo vorm kan geven dat ik dat plan kan doorzetten, hangt van mijzelf af. Mijn begeleidster bij SBS heeft me in ieder geval het kader en de structuur geboden om planmatig mijn doelen in kaart te brengen en, wie weet, te verwezenlijken.

Laat je niet afleiden door de misschien wat beladen term ' Loopbaanbegeleiding', wat mij betreft is dit gewoon ' Onder het genot van een kopje koffie, en met ervaren mensen die het goed met jou voorhebben, op zoek gaan naar wat jou gelukkig maakt, en hoe dat vorm te geven'.
Kirstel, Berchem (individuele loopbaanbegeleiding)

Ik heb het heel goed gesteld. We waren uiteindelijk met een beperkte groep, voor mij is dat ideaal. De lesgeefster is heel enthousiast en stelt mensen op hun gemak. Je krijgt het gevoel dat je iets betekent en dat jouw mening telt. Inhoudelijk was ik bekend met het onderdeel 'ik-boodschap'. Het frappante daaraan is dat ik die tips ook geef aan de poetsvrouwen die voor een communicatieprobleem staan met hun klanten, maar... het zelf nooit toepas om voor mijzelf te vechten. De coach leert ons dat vragen stellen niet verkeerd is en niet van incompetentie getuigt. Bij aanvang van de workshop wordt gevraagd jouw eerste indruk te noteren van alle aanwezigen. Dit is moeilijk, maar uiteindelijk ook leuk. Bepaalde dingen verwacht je echt niet.
Ludivine B (volgde naast een loopbaantraject nog een aanvullende workshop assertiviteit)

Ik was op zoek naar een externe deskundige die mij inzichten kon bijbrengen rond het onvoldoende welbevinden in mijn huidige job. Tegelijk wou ik in deze situatie mijn weerbaarheid opbouwen en zelf stappen zetten in de richting van een positieve ommezwaai.

De Avanti-coach begeleidde mij hierbij succesvol. Met een goed evenwicht tussen inlevingsvermogen, objectiviteit, reflectie, aanzetten tot actie, inzicht versterkende info en tips voor relevante literatuur sta ik op heden opnieuw sterker in mijn schoenen!

Ik heb inzicht verworven in de verscheidenheid van mijn team, de uitdagingen die deze verscheidenheid met zich brengt en bijhorende acties en attitudes die mijn welbevinden binnen dit team kunnen versterken. De ruime spreiding van de contacten maakte tussentijdse evaluatie, reflectie en bijsturing van mijn professionele houding mogelijk.
Dank voor deze professionele begeleiding met een menselijk gelaat!
Geert B.

Ik werk al bijna 10 jaar in de zelfde sector en voor het zelfde bedrijf, maar mensen en ook hun prioriteiten veranderen. Ik miste vooral diepgang en waardering. Het was tijd voor iets anders, maar voor wat wist ik nog niet zo goed. Via de website van de vdab las ik over loopbaanbegeleiding. Ik wist niet goed wat ik ervan moest verwachten, maar was erg verrast door de persoonlijke aanpak. Door de gesprekken die we hadden en de opdrachten die ik zelf uitvoerde kreeg ik inzicht in wat ik belangrijk vind en wat ik wil. Durven dromen en vooral het vertrouwen en de moed in jezelf vinden om uit je comfort zone te treden en nieuwe uitdagingen aan te durven gaan. Verwacht niet dat het antwoord je in de schoot geworpen wordt, maar als je bereid bent er de nodige tijd in te steken en eens diep over jezelf na te denken, dan vind je zelf wel het antwoord. Misschien weet je het ergens al wel, maar heb je nog even dat extra duwtje nodig om ervoor te durven gaan.
Als ik het op voorhand geweten had, was ik er al veel vroeger mee begonnen.
Birgit

Ik zat al enige tijd in een job die me geen voldoening meer gaf. De functie op zich interesseerde me ook niet meer.
Van werkgever veranderen om hetzelfde te gaan doen, was dus geen optie. Ik raakte stilaan de moed kwijt en zag de toekomst niet echt rooskleurig tegemoet.

Toen heb ik op een dag besloten om loopbaanbegeleiding te gaan volgen bij Avanti.


Tijdens de sessies werd ik op een warme, respect- en begripvolle manier begeleid. Dat had ik zeker nodig toen ik deze begeleiding startte. Buiten enkele kleine opdrachtjes en testen, werd er vooral gebabbeld en aandacht besteed aan mijn persoonlijke ik.

Ik heb inzicht gekregen in mijn sterke en minder sterke kanten, in mijn capaciteiten en valkuilen, en in wat ik wel en niet verwacht van een job. Daardoor kon ik veel gerichter beginnen zoeken op de arbeids- en opleidingenmarkt.

Ik ben dan ook vrij vlug gestart met een extra opleiding die meer in de lijn ligt met mijn interesses en talenten. Hierdoor hoop ik verder te kunnen groeien in een vakgebied dat toch nog aanleunt bij mijn huidige functie. Ik ben er dan ook van overtuigd dat deze opleiding een meerwaarde kan betekenen bij het solliciteren.

Ondertussen probeer ik van mijn huidige job nog het beste te maken, maar ik ben al een stuk positiever dan enkele weken geleden.

Dus voor zij die nog twijfelen: ik kan loopbaanbegeleiding aan iedereen aanraden, het is echt meer dan de moeite waard!
Jorgen

Je bent jong en je wil wat. En wat als je niet kan vinden wat je zoekt? Je doet je job graag, maar hebt toch het gevoel dat het je verwachtingen niet kan inlossen.

Na een jaar te hebben aangemodderd, zette ik de stap naar loopbaanbegeleiding. Een wereld ging open. Je leert je sterke punten kennen, eveneens je minder sterke en je wordt gestimuleerd er iets mee te doen. Je krijgt zelfvertrouwen, probeert nieuwe dingen en durft te mislukken. Een zeer persoonlijke begeleiding waarin je op korte tijd de mogelijkheid krijgt jezelf te leren kennen en nieuwe mogelijkheden in jezelf ontdekt.

Een aanrader!

An

Soms sta je er niet bij stil waarom je de job doet waarmee je bezig bent. Geen probleem als men er zich goed voelt. Maar wat als je er niet zo goed bij voelt, moet je dan veranderen? Of blijven verderwerken en je aanpassen aan de job tot je misschien een burnout of een borred out krijgt?

Na mijn jaren als ambtenaar had ik last van fysieke problemen, stress en frustratie. Ik durfde de stap niet te nemen naar een andere job, omdat ik mijn zelfvertrouwen als werknemer volledig kwijt was geraakt. Wat had ik nog te bieden? Misschien wordt het toch nog beter, beter afwachten... Zo ben ik een paar jaar bezig geweest, tot ik fysiek letterlijk niet meer naar mijn bureau kon. Thuis voelde ik me goed, maar denken aan terugkeren bezorgde me slapeloze nachten.

Loopbaanbegeleiding, ik had eerlijk gezegd geen verwachtingen. Maar na mijn eerste gesprek wist ik dat ik goed zat: een gesprek met ruimte voor persoonlijke zaken, vrijheid om al dan niet bepaalde oefeningen te maken, met interessante nabesprekingen,... Ik merkte stelselmatig dat ik jobinhoudelijk wel goed zit, maar dat mijn werkomgeving niet past bij mijn persoonlijkheid.

Nu ben ik gestart als freelance recruiter: bedrijven en werknemers met elkaar matchen. Die vrijheid van voor mezelf te werken en hetgeen te mogen doen wat ik altijd al graag gedaan heb, zorgen ervoor dat ik me weer goed in me vel voel.
Anoniem

Loopbaanbegeleiding heeft mij veel verder geholpen dan ik dacht.
Ik was echt de weg even kwijt, of zo dacht ik.
Al mijn vrienden en familie vroegen me wat ik de rest van mijn leven echt wou doen, waar ik niet op kon antwoorden.
Op de duur dacht ik zelfs dat het aan mij lag en dat ik gewoon niet kon beslissen.
Door deze begeleiding heb ik geleerd dat het juist een kracht is om veelzijdig te zijn.
Ik doe nog steeds dezelfde job enkel met een andere visie, het is moeilijk te omschrijven maar ik voel me zekerder, sterker en veel gelukkiger.
En mijn dromen, die zitten niet meer achteraan in de koelkast, alles lijkt veel dichterbij.
Inneke Verret

Al een hele tijd liep ik met het gevoel dat ik mijn job niet echt meer aankon. Ik voelde me telkens zo moe en zonder energie dat er buiten werken en 'rusten' niet veel meer in huis kwam. Is dit nu het zogenaamde 'burn-out'-gevoel? En ik moet nog wel even verder werken, maar op deze manier?

Misschien een andere job, maar wat kan ik, wat wil ik... En op mijn leeftijd is dat niet zo vanzelfsprekend niet meer.

Toch besloot ik om ne keer bij het VDAB kantoor binnen te stappen om info omtrent een andere job... Daar gaven ze mij de raad om er eens over te denken om loopbaanbegeleiding te proberen, misschien kreeg ik dan wel een andere kijk op de zaak. En ja, waarom niet..

Dus maakte ik een eerste afspraak met Avanti te Lier. Het klikte meteen en voelde zo goed dat ik samen met een begeleidster alle dingen voor mezelf op een rijtje kon zetten, langzaam meer en meer inzicht kreeg in mijn eigenheid, in mezelf... niets formeel, niets stijf en deftig... Nee hoor, gewoon samen praten in een ontspannen sfeer...zelfs met een tasje koffie!

Op deze manier ben ik weer tot bij mezelf gekomen, weet ik weer wat ik wil en welke dingen echt belangrijk zijn voor mij in mijn job vandaag. Ik weet nu weer waarom ik deze job zo graag doe. Mede door deze begeleiding heb ik mijn drive terug gevonden en doe ik mijn job weer met veel liefde en enthousiasme..

Wanneer je bereid bent om je te laten helpen, om even bij jezelf stil te staan, enkele dingen in vraag te stellen en er dan iets mee te doen, kan ik je verzekeren dat mits de intensieve begeleiding die ik ervaren heb bij SBS Avanti, dit voor mij echt werkt. Ik ben deze mensen en mijn persoonlijke sympatieke en vooral ook professionele coach ontzettend dankbaar..en zal hier in moeilijke momenten met plezier weer aan terug denken en energie uit putten.
Diane

Het voelde al lang aan alsof ik me, in bepaalde aspecten van mijn job, ietsofwat moest 'forceren'.. Maar tegelijkertijd bleef ik mijn job voor het merendeel van de tijd graag doen.
Ik was zelf op zoek gegaan naar mogelijkheden om een (eventueel geleidelijke) switch te maken naar een andere job, die ik voor de volle 100 % graag zou doen, tot aan mijn pensioen.
Daarbij kwam ik het 'Google'-bos terecht en was het niet makkelijk om de bomen te blijven zien.
De loopbaanbegeleiding bij Avanti bevestigde waar ik mijn energie uithaal in mijn werk en wat het is, dat ik moet trachten te vermijden.
Bovendien kreeg ik er nuttige links aangereikt die me bij bruikbare informatie brachten.
Mijn coach stelde me mogelijkheden voor, die ik zelf nooit zou overwogen hebben.
Bedankt!
Anoniem

Ben ik in een burn-out beland? Zit ik wel goed in mijn huidige job? Geruime tijd spookten deze vragen door mijn hoofd. Mijn job vergde zoveel van mijn energie. Ik moest me echt verder slepen doorheen de dag. Voor mijn familie niet echt aangenaam gezelschap... Na lang twijfelen heb ik dan toch de stap gezet en een afspraak gemaakt bij SBS/Avanti. Zou ik hier een antwoord krijgen op mijn vragen? Zou er een oplossing geboden worden voor mijn energieprobleem? Zou ik ontdekken welke job echt bij me past? Het antwoord op deze vragen is een volmondige 'ja'! Doorheen de sessies ben ik niet enkel op zoek gegaan naar welke job bij me zou passen, maar ook op persoonlijk vlak heb ik tips gekregen om mijn gevoel van eigenwaarde op te krikken. Met meer zelfvertrouwen ben ik nu volop aan het solliciteren voor een nieuwe job, terwijl ik van mijn huidige job het beste probeer te maken. Kortom, de loopbaanbegeleiding bij Avanti raad ik iedereen aan! Niet twijfelen, gewoon doen en je zal er sterker uit komen!
Anoniem

'Wat is een job die bij mij past? Welke job past bij mijn karakter en welke elementen wil ik er in terugvinden?'
Deze vragen stelde ik mij toen ik startte met mijn loopbaanbegeleiding bij Avanti.

Door het maken van enkele testjes en de gesprekken tijdens de sessies ben ik meer over mijn karakter en persoonlijkheid te weten gekomen die mij verder kunnen helpen in mij leven en mijn job. Ook werd er aandacht besteed hoe ik mijn houding tegenover anderen kan verbeteren en beter kan communiceren.

Kortom zeer professionele en persoonlijke aanpak! Alles is bespreekbaar en wordt vertrouwelijk behandeld!
Jonas

Reeds jaren ben ik aan het werk, maar nog nooit solliciteerde ik.
Nu ik op zoek was naar een nieuwe professionele uitdaging, kwam ik tot de constatatie dat ik een leek was in het solliciteren. Laat staan dat ik iets afwist van de arbeidsmarkt in het algemeen.
Via via kwam ik terecht bij Avanti, waar ik in enkele sessies intensief gecoacht werd door een consulente. Na een eerste infosessie waar de werkwijze van Avanti en mijn persoonlijke situatie aan bod kwamen, werden enkele persoonlijkheidstesten afgenomen.
Al snel kreeg ik een duidelijk beeld van mijn kwaliteiten en de daarbij horende jobs. Ook deden we enkele rollenspelen waar ik de nodige tips en trucs meekreeg zodat ik volledig klaargestoomd was voor mijn eerste 'echte' sollicitaties.

De persoonlijke, professionele en to the point aanpak van mijn consulente heeft mij de nodige dosis zelfkennis en zelfvertrouwen gegeven waardoor ik mezelf 100% klaar voelde om de arbeidsmarkt verder te verkennen. Het resulteerde onmiddellijk in enkele positieve en succesvolle sollicitaties. Een woord van dank is hier dus meer dan op zijn plaats. Een absolute aanrader voor eenieder die goed voorbereid wil solliciteren of op zoek wil gaan naar een andere uitdaging in zijn leven!
Anoniem


Door mijn burn-out en depressie zat ik met zeer veel vragen, en vooral op professioneel vlak.

Naar aanleiding van een gesprek met mijn psychologe heb ik mijn moed bijeen genomen en contact opgenomen met Avanti. Voor mezelf was het zeer belangrijk om affirmatie te krijgen omtrent mijn capaciteiten en inzicht te krijgen in wat ik echt wou, want dat was ook een groot vraagteken. Mijn eerste gesprek verliep zeer vlot, er heerste onmiddellijk een vertrouwensband. Wat ik zeer belangrijk vond en ook apprecieerde is dat buiten het professioneel aspect je ook op psychologisch vlak ondersteund werd. Tijdens de vier sessies is er veel gebeurd, verscheidene testen, een paar taken enz... Na mijn laatste afspraak waren al mijn vragen beantwoord, had veel meer zelfvertrouwen en er ging een nieuwe wereld voor mij open.

Daarom zou ik het aan iedereen aanraden. Ben je nog ergens tewerkgesteld en je wil je verbeteren of een andere weg indraaien, of je zit in dezelfde situatie als mij......Ik zou zeggen ga ervoor je zal er geen spijt van hebben.

Daarom nog een grote dank aan mijn consulent en Avanti.
Anoniem

Tijdens een loopbaan-begeleidingstraject werd al snel duidelijk dat ik mijn eigen persoonlijke zaak zou opzetten.
Het ontwikkelen van een business plan,het concept, het verkopen... allemaal geen probleem. Maar het leven van een zelfstandige kan eenzaam zijn. Tijdens de aanloop van mijn project, was de coach mijn "sparring partner ".
Hij was een goed klankbord,heeft me aangezet tot reflectie, daagde me uit en vooral... boezemde me ook vertrouwen in. Hij heeft mij geleerd om een aantal punten op andere manier te bekijken,en de dingen in het juiste perspectief te plaatsen.
Een aanrader!

Karl, zaakvoerder en business convertor bij "meetKarl", Rotselaar